sobota, 18 kwietnia 2009
Przeciwutleniacze
Przeciwutleniacze chronią organizm , łącząc się z wolnymi rodnikami, zanim uszkodzą one komórki organizmu. Takie uszkodzenia mogą prowadzić do powstawania raka, chorób serca i naczyń krwionośnych, cukrzycy, zaćmy i choroby Alzheimera. Niektórzy eksperci uważają że zaopatrzenie organizmu w znaczne ilości przeciwutleniaczy pochodzących z pożywienia, suplementów i biokosmetyków może zapobiegać chorobom
Jedzmy żywność bogatą w przeciwutleniacze.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Podoba mi się bardzo na Twoim blogu.
OdpowiedzUsuńOby tak dalej !!!
Jestem fanką Krakowa.
"Zazdroszczę" Wam Łagiewnik.
Kocham atmosferę i przepyszne jedzenie na Kazimierzu :)
Czy nadal podają tam tak pyszne szparagi?
PS. czy można poprosić o więcej informacji nt. przeciwutleniaczy.
Pozdrawiam,
Odchudzona i wiecznie się odchudzająca :)
Ale apetyczne truskawki, ale apetyczny blog :)
OdpowiedzUsuń